Piyasada arama motoru optimizasyonu yaptığını iddia eden SEO şirketi adı altında bir sürü müşterilerinin zamanını ve parasını boşa harcayan firmalar ile dolu.
<meta name=”keywords” content=”SEO,hit,seo analiz,seo teknikleri,seo Hosting,seo danışmanlığı,Google ilk sayfa,seo optimizasyon,web tasarımı,arama motoru optimizasyonu,seo danışmanlığı,internet reklamcılığı” />Sizlere web sayfanız için Sayfa Açıklaması Meta Description SEO makalemizde olduğu gibi en doğru meta anahtar kelime optimizasyonu için doğru anahtar kelime seçimi nasıl olur ve arama motorları mantığı ile seçiminiz nasıl yapmanız gerektiğini açıklayacağım.
Evet arama motorları 10 yıl önce (Hey gidi Günler Hey, Neydi O günler öyle J ) Meta anahtar kelime önerileri bulabilmek için o zamanlarda kısıtlı olan webmaster forumlarında konu başlıklarına anahtar kelimeler hakkında beyin fırtınası yapıyorduk en iyi meta keywords anahtar kelimeleri bulmak için. Arama motorlarında ön sayfalarda yer alan rakip sitelerin kaynak kodlarını inceleyerek, kaç karakter ile sınırlı, kelime aralarında boşluk sayıları, virgül kullanımı bunlar çok bilinmeyen ve muamma olan şeylerdi.
Anahtar kelime denizinden sitemiz ile alakasız sadece ziyaretçi çekmek için yüzlerce anahtar kelime yazıyorduk. Çok büyük hatalar olduğunu elbette zaman içerisinde öğrendik bedellerini ödeyerek kısıtlı bilgi ve dokümanların olduğu dönemlerdi ve Google da artık bunların kandırmaca olduğunu biliyor.
O yüzden yüzlerce meta anahtar kelime yazmaktan kaçının az ve öz olsun, Eğer 1 tane yazabiliyorsanız bu en iyisidir. Google anahtar kelimelerde sayfanızı değerlendirirken 1 anahtar kelimede 100%, 2 anahtar kelimede %50, 3anahtar kelimede %33,4 anahtar kelimede %25, 10 anahtar kelimede %10, 100 anahtar kelimede %1 sayfanıza puan vererek tabi ki diğer algoritmaları domain yaşı, domain içersindeki anahtar kelime ve domainin uzantısı. Bunları SEO nedir makalemizde ayrıntılı anlatmıştık.
Eğer e ticaret ile uğraşıyorsanız online alışveriş mağazanız varsa ve içinde binlerce ürün ne yapacaksınız bütün ürünleri anahtar kelime olarak mı gireceksiniz, gittigidiyor.com’a ve amazon.com’a bakın ne yazmışlar ana sayfada sadece en çok satışı olan kategori başlıkları hem açıklama hem de, anahtar kelimelerde kullanılmış. İç sayfalarda ise her ürün veya her konu için en az anahtar kelimeyi hedefleyin. Unutmayın konularda sadece 1 anahtar kelime en iyisidir.
Eğer çok büyük ve çok fazla kategorileri olan bir web siteniz varsa sadece en önemli kategorileri seçin ve kullanın. Ana sayfanızda en fazla maksimum 12 adet anahtar kelime yeterli. Unutmayın daha azı daha iyidir.
Hocam merhaba,
Yazınızı başta sona okudum. Çok faydalı bir makale olmuş teşekkür ederim.
Yazınızda “Eğer 1 tane yazabiliyorsanız bu en iyisidir.” demişsiniz. Bu konuda çok farklı görüşler var. Benim kafamın karışmasına yol açmadı desem yalan olur.
İngilizce eğitimi veren WordPress altyapısı ile kurulmuş bir sitem var. Bu site henüz 4 aylık. Konu sayfalarına manuel anahtar kelime giriyorum, gelen ziyaretçiden memnunum.
Asıl sorun “ingilizce” kelimesi ile ilk sayfada yer almak için nasıl bir keyword kullanmalıyım. Tabi bunun için erken farkındayım.
Ana sayfanın keywordlere karşı olan tutumu sanki biraz farklı ve üstesinden gelemedim. Sadece “ingilizce” kullanırsam;
1. İngilizce aramasında daha iyi bir performans elde edebilir miyim?
2. Ana sayfaya girdiğimiz keyword tanımları konu sayfalarını etkiliyormu?
Dediğim gibi çok fazla yazılıp çizilen şey var.Yaşınıza bakarak tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Merhaba İlkay,
Evet benim savunduğum şey her makale için 1 anahtar kelime. Fakat bu ana sayfan için geçerli değil, ana sayfada sitenin konu başlıklarını anahtar kelime olarak kullanabilirsin, anahtar kelimelerin değişik varyasyonları ile 10 adeti ve 300 karekteri geçmemeli.