Meta Etiketleri Meta Tags
TITLE Element
Bir belgenin başlık BAŞLIK elemanı tarafından belirlenir.BAŞLIK eleman belgenin HEAD meydana gelmelidir.
Herhangi bir belge sadece bir başlık olabilir. Bu belgenin içeriği oldukça geniş bir bağlamda belirlemelidir.
Başlık belgenin metnin bir parçası değildir, ancak tüm belge bir özelliktir. Bu çapa, paragraf işaretleri veya vurgulama içeremez. Başlık düğüm gösteren pencere etiket, bir geçmiş listesi düğümü tanımlamak için kullanılan olabilir, vb Normalde bir belgenin kendisinde metin görüntülenir değildir. Başlıkları ile Kontrast başlıkları. Başlık ideal uzunluğu 64 karakterden az olmalıdır. Yani, pek çok uygulama sadece sınırlı bir oda var vs, pencere başlıkları, menüler belge başlıkları gösterecektir. (Diğer verileri otomatik olarak üretilen olabilir) bir başlık uzunluğu sınırı yoktur olmakla birlikte, bilgi sağlayıcıları uyardı
Başlık elemanı html yerleştirildiği bir örnek görmek için, bu web sayfasının kaynak kodunu görüntüleyebilirsiniz. Açılış <head> etiketi hemen sonra sayfanın en üst kısmında bakın. Uzun halinde kesilebilir. 70 karakteri geçmeyecek bir şekilde yazabilirsiniz.
<title>TITLE Element – Page Titles</title>
</head>
Abstract:
Tüm site hakkında bilgi veren cümlenin meta etiketidir.
<META name=”Abstract” content=”Sitenizin özeti”>
Author:
Site yapımcısının adı, iletişim bilgilerinin bulunduğu meta etikettir.
<META name=”Author” content=”Adınız, E-Posta Adresiniz Gibi”>
Copyright:
Web Sitenin telif hakları konusunda bilgi veren bir meta etikettir.
<META name=”Copyright” content=”telif hakkı cümlesi”>
META Description Tag:
Açıklama bir çok arama motorlarının temel aldığı, web siteniz hakkında açıklama bilgi veren temel meta etiketlerden biridir.
<meta name=”description” content=”Sitenizin içeriği hakkında 160 karekter ile sınırlı açıklama alanı>
Expires:
Web sitenizin içeriğinin hangi tarihte zaman aşımına uğradığını arama motorlarına ileten meta etiket.
<META name=”Expires” content=” Sep 13, 2020 23:45:05 GMT”>
META Keywords Tag
SEO için arama motorlarının temel aldığı, web sitenizin içeriğini oluşturan anahtar kelimelerin bulunduğu meta etiket.
<meta name=”keywords” content=”seo, seo firması, seo şiketi, seo makaleleri, seo e ticaret, seo analiz raporu “>
META Language Tag
Sitenizin varsayılan dilini belirten meta etiket.
<meta http-equiv=”content-language” content=”tr”>
META Link Relationship Tag:
Arama sonuçlarında, arama isabet sayfasına ek olarak, belgelerin toplanması başında başvurmak için yararlı olur. Başlık özniteliği ile birlikte rel = “start” ile bağlantı elemanı kullanarak arama motorları yardımcı olabilir. META Linki İlişki etiketi <head> </ head> bölümünde, web sayfaları içinde görünür meta veri parçası.
Revisit-After Tag:
Arama motorlarına, web sitenin içeriğinin ne kadar bir zamanda ve kaç günde bir güncellendiğini ileten meta etiket.
<meta name=”revisit-after” content=”3 days”>
Refresh:
Belli aralıklarla sayfanın yeilenmesini sağlayan etiket. Örnekteki 40, sayfanın 40 saniyede bir yenileneceğini belidirir meta etiket .
<meta http-equiv=”refresh” content=”40″>
Redirect:
Sayfanın, belli bir zaman sonra başka bir sayfaya yönlenmesini sağlar. Aşşağıdaki Örnekte, sayfa 2 saniye sonra başka bir sayfaya yönlenir.
<meta http-equiv=”refresh” content=”2;url=http://www.seohit.org”>
META Robots Tag:
Arama motoru robotlarının, site içerisindeki hangi linkleri takip edip hangilerini etmeyeceklerini gösteren meta etikettir. Bu etiketler genelde kategori sayfalarında bazı yazıların özetleri bulunmaktadır, o özet sayfasının indekslenmemesi ama o konu sayfasının Duplicate content yani çifte içerik olmaması için dikkatli kullanılmalıdır.
<meta name=”robots” content=”none”>
<meta name=”robots” content=”index,follow”>
<meta name=”robots” content=”noindex,follow”>
<meta name=”robots” content=”index,nofollow”>
<meta name=”robots” content=”noindex,nofollow”>
gibi kullanımları mevcuttur.
META Robots Tag Googlebot için.
Googlebot noindex, nofollow ve noarchive META robotlar Etiketler uyar. HTML / XHTML belge başkanı bu etiketleri koyarsanız, siz ve / veya sitenizde değil, özellikle arşiv belgeleri, Google, ana sayfa değil, takip neden olabilir.
<meta name=”googlebot” content=”noindex, nofollow, noarchive”>
META Robots Tag MSNBot için
MSNBot noindex ve nofollow Robots META Tag uyar. HTML belgesi başlığı bu etiketleri yerleştirmek, indeksleme ya da belirli belgeler aşağıdaki MSNBot engeller.
<meta name=”msnbot” content=”noindex, nofollow”>
Burada HTML yorum etiketleri içinde listelenen anahtar kelimeler ve anahtar kelime grupları sayfanın genel alaka düzeyini artırmak eklersiniz yıllar boyunca devam ettirmiştir bir efsane olmuştur. Biz 2009 ile 2002 yılları sırasında yapılan çok sayıda teste dayalı doğru değildir.
<!– HTML Comments –>
HTML açıklamaları, onlar sadece HTML / XHTML hakkında yorum. Yorumlar genellikle birbirlerine yardımcı olmak için, HTML içeriği blokları ile ilgili bilgi sağlayan web sitesi yazarları ve geliştiricileri tarafından kullanılır. Onlar bir belgenin farklı bölümleri için başlangıç ve bitiş etiketleri göstermek için tasarım süreci kullanılır..
WYSIWYG Programs
HTML etiketleri yorum çeşitli WYSIWYG yazılım programları tarafından üretilir. Bu yorum etiketleri, sunucu tarafındaki bir scripting dili çeşit başlatabilir. Örneğin, FrontPage <- webbot bot -> etiketleri HTML açıklamaları içine sarılır.
HTML Markup
HTML açıklamaları, anahtar kelimeler ve anahtar kelime öbekleri doldurma için kullanılmak üzere değildir. Kullanıcı arayüzleri HTML biçimlendirmesi olarak tedavi olduğundan, bu bakış bir SEO / SEM noktadan hiçbir yarar sağlamaz. Aslında, HTML yorum yapmak için ekstra bir kod sadece genel sayfa ağırlık ekler ve muhtemelen diğer sayfa faktörleri inkâr edebilir..
HTML Comments Syntax
<!– This is a Comment Tag –>
<!– And so is this one,
which occupies more than one line. –>
Beyaz boşluk biçimlendirme beyanı açık ayraç arasında izin verilmez (“<!”)ve açık ayraç yorum (“–“),ama yorum kapama ayracı arasında izin (“–“)ve biçimlendirme beyan kapama ayracı (“>”).
Tire bir dize eklemek için ortak bir hata (“—“)Yorum içinde. Yazarlar yorum içinde iki veya daha fazla bitişik tire koyarak kaçınmalısınız.
HTML yorum etiketleri arasında görünen bilgiler (örneğin, karakter başvuruları gibi yorumlanır değildir) özel bir anlamı vardır.
Birde bu meta tag etiketler dışında;
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8
“>
gibi bir kodla, sayfanın karakter kodlamasını belirtebilirsiniz. Bu kod, sayfanızdaki Türkçe karakterlerin düzgün görünmesini sağlar.
Önemli!!
Bütün meta etiketleri <head> .. </head> kodları arasına yazılır.
Ayrıca XHTML standartlarına göre, meta etiketleri > ile değil /> ile kapatılır.
Örnek: <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF-8″ />